Raportoinnin puutteellisuus on pk-yrityksille jokapäiväinen haaste

Tapaamme usein pienten ja keskisuurten yritysten johtoa ja keskusteluissa nousee esiin erilaiset raportoinnin haasteet. Yrityksellä on käytössä jonkinlainen talousjärjestelmä ja sen lisäksi yrityksessä voi olla työajanseurantajärjestelmä, CRM ja ehkä vielä tuotannossa oma toiminnanohjausjärjestelmä. Näistä kaikissa on tarjolla omat vakioraportit, mutta tietoja on lähes mahdoton yhdistellä muuhun dataan tai saada suoraan haluamansa tunnusluvut ulos ilman suuria operaatioita Excelissä. Kuitenkaan kovin moni päättäjä ei ole luontainen Excel-velho, jolta nämä temput kävisivät käden käänteessä ja tällöin tietojen yhdistely ja muokkaus jää muiden kiireiden jalkoihin ja raportointi on tarpeisiin nähden puutteellista.

Power BI:llä tunnusluvut haltuun

Power BI on erinomainen työkalu kehittää yrityksen raportointia ketterästi omiin tarpeisiin. Power BI-lisenssi on edullinen ja ei vaadi suurta alkuinvestointia. Power BI:n kanssa voidaan hyödyntää muiden järjestelmien olemassa olevia rajapintoja tai tietoa voidaan siirtää Power BI:n saataville tiedostopohjaisesti. Tiedostopohjaisella integraatiolla pääsee nopeasti liikkeelle ja ensimmäiset raportointinäytöt voidaan luoda jo muutamassa päivässä. Asiakkaan tärkein tehtävä on miettiä, mistä järjestelmistä ja minkälaisia tunnuslukuja päätöksenteon tueksi tarvitaan, jotta liiketoiminnan ohjaaminen helpottuu. Haastavinta Power BI:n käytössä on sen aloittaminen. Datan hankinta eri lähteistä ja sen mahdollinen muuntaminen tarvittavaan muotoon vaatii ajatusta ja jonkin verran teknistä osaamista. Tämän jälkeen kuitenkin itse näkymien ja raporttien muodostaminen on helppoa ja intuitiivista. Saatavilla on paljon erilaisia ohjeita ja videoita avuksi vaikeampien pulmien ratkomiseen. Suomessakin  toimii useita yrityksiä, jotka tekevät asiakkaan puolesta vaikeammat alkutyöt, jonka jälkeen asiakas itse voi ottaa ohjat. Sinun ei tarvitse tilata uuteen näkymään  konsultointityötä, vaan voit rakentaa näkymiä itse.

Miten liikkeelle Power BI-raportoinnin kanssa?

Tekoälykumppanit auttavat sinut Power BI-raportoinnin kanssa nopeasti vauhtiin. Teemme tarvittavat alkutyöt, jonka jälkeen teemme ensimmäiset raportointinäkymät tarkasteltavaksenne. Tässä vaiheessa yleensä asiakkaan ajatus omista tarpeista lähtee rullaamaan parhaiten ja hiomme raportteihin halutut muutokset, jotta uusi työkalu pääsee heti käyttöön. Siirrämme tuotoksen asiakkaan omaan ympäristöön, jossa he voivat jatkaa graaffien työstämistä. Tekoälykumppaneilla on teknisen osaamisen lisäksi paljon kokemusta talous, palkka-, toiminnanohjaus- ja tuntijärjestelmistä sekä vahva liiketoiminnallinen ymmärrys ja tämän vuoksi olemme oiva kumppanivalinta ensi askelillanne kohti yrityksen liiketoiminnan tarpeita palvelevaa raportointia.

Laitetaanko teillekin raportointi kuntoon?

Lue palvelustamme ja ota yhteyttä, niin katsotaan teidän yrityksenne raportointi ajantasalle.