TYLSIEN TÖIDEN SANKARI

power billa joustavaa raportointia yrityksen muuttuviin tarpeisiin

POWER BIN AVULLA ÄLYKÄSTÄ RAPORTOINTIA LIIKETOIMINNAN JOHTAMISEN TUEKSI

Power BI on joustava raportointityökalu erikokoisten yritysten tarpeisiin. Power BI:lla saa yhdisteltyä eri lähteistä tulevaa dataa, mikä mahdollistaa paremman kokonaiskuvan luonnin esimerkiksi asiakkuuksien tilasta tai projektien etenemisestä. Power BI on myös kustannustehokas ja ketterä vaihtoehto, kun yritys haluaa kehittää raportointia nopeasti, mutta maltillisin kustannuksin.

Raportointia

POWER BIN HYÖDYT

1. Nopeasti liikkeelle

Power BIn kanssa voimme lähteä liikkeelle nopeasti tiedostopohjaisten integraatioiden kanssa. Otat eri järjestelmistä ulos raportit, jossa on mielestäsi mielenkiintoista tietoa, me teemme Power BIn perustyöt kuntoon ja ensimmäiset raportit saataville. 

2. Edullinen vaihtoehto

Power BIn käyttöön tarvitaan Microsoftin Power BI-Pro-lisenssi, mikä on käyttäjäkohtainen. Tällä hetkellä hinta on alle 9€/kk/käyttäjä. Pro-lisenssi on mahdollista hankkia, vaikka yrityksellä ei ole 0365-palveluita käytössä.

3. Intuitiivinen käyttää, kun perusasiat on kunnossa 

Kun data on haettu ja muokattu Power BIn käyttöön sopivaan muotoon, on raporttien teko suhteellisen suoraviivaista ja intuitiivista ja käy henkilöltä, joka ymmärtää raportoitavaa tietoa.

4. Tietojen kokoaminen useasta lähteestä

Power BIssä voi yhdistellä dataa helposti eri järjestelmistä. Voit ottaa tietoja CRMstä, taloushallinnon järjestelmästä ja vaikkapa tuntikirjausjärjestelmistä ja tehdä vertailua esimerkiksi asiakasprojektien tuotoista ja kustannuksista. 

Power BI – starttipaketti

Starttipaketissa teemme seuraavaa

  • 1-3 järjestelmästä tuotettujen tietojen yhdistely ja muokkaus Power BI-käyttöä varten (tiedostopohjaiset integraatiot)
  • Raporttisetti n. 6-10 erilaista näkymää asiakkaan tarpeiden mukaisesti
  • Power BIn julkaisu asiakkaan ympäristöön sekä tietojen päivittämisen automatisointi
  • Pääkäyttäjän kanssa läpikäynti, kuinka uusia raportteja tehdään ja muokataan
  • 3-4 kertaa demotapaamista raporttien ja muutostoiveiden läpikäyntiin.

Starttipaketin hinta 7 470€ + alv. Lisäksi asiakas ostaa Power BI-lisenssit tarvittavalle määrälle loppukäyttäjiä.

Miten liikkeelle?

Power BI-starttprojekti kestää ajallisesti noin 1-3 kuukautta. Projektissa asiakas saa käyttöönsä peruskattauksen raportteja valitsemistaan tietolähteistä (1-3kpl). 

w

1. Tavoitteen määrittely

Ensimmäisenä käydään läpi yrityksen raportointitarpeita ja minkälainen tieto auttaisi johtoa tekemään parempia päätöksiä. Luodaan suuntaviivat raportoinnille, mitä tietoa lähdetään Power BI:hin keräämään.

2. Datan kerääminen

Jotta pääsemme nopeasti liikkeelle asiakas tuottaa omista järjestelmistä excel-raportit, joita hyödynnetään tietolähteinä. Myös rajapintaratkaisut on mahdollista toteuttaa.

3. Ensimmäiset raportit

Data puretaan, yhdistellään ja muokataan käytettävään muotoon Power BIn tauluihin. Kun data on yhdenmukaista, voidaan ensimmäisiä raportteja alkaa kokoamaan. Asiakas antaa palautetta valmistuneista näkymistä 3-4:ssä toistuvassa tapaamisessa, joiden pohjalta raportteja muokataan.

y

4. Power BI tuotantoon

Kun ensimmäinen raporttisetti on saatu valmiiksi, raportit julkaistaan asiakkaan ympäristöön. Asiakas pääsee käyttämään ja muokkaamaan näkymiä mieleisekseen. Datan päivitys ajastetaan, jotta asiakkaalla on käsissään aina tuorein tieto.

Kiinnostuitko
power bista?

Haluatko päästä nopeasti ja kevyesti liikkeelle raportoinnissa? Käydään tarpeenne läpi 30 minuutin onlinetapaamisessa ja katsotaan yhdessä olisiko Power BI sopiva työkalu vastaamaan teidän raportointihaasteisiin. Lähetä yhteydenottopyyntö tapaamisaikatoiveellasi niin laitamme Teams-kutsun tulemaan! 

15 + 13 =