Ostolaskujen tiliöinti

Tekoälykumppani palkka- ja taloushallintoon

ostolaskut ovat yrityksen resurssisyöppö

Väitämme, että ostolaskujen tiliöinti on työntekijöiden keskuudessa yksi yrityksen vihatuimmista hallinnollisista tehtävistä heti tuntikirjausten jälkeen. Etenkin toimialueilla tehtävien tiliöintien laatu vaihtelee ja laskut kiertävät yrityksessä hitaasti. Rahaa palaa niin työtunteihin, viivästyskorkoihin kun väärinkirjattuihin alveihinkin.

NELJÄ TUNNISTETTUA HAASTEETTA OSTOLASKUJEN KÄSITTELYSSÄ

1.

Yhden ostolaskun käsittely vie jopa 20 min työaikaa yrityksessä.  Jos yritykselle tulee 100 laskua kuussa, se tietää 400h tuntia vuositasolla, 1000 laskun kuukausimäärällä 4000h ja niin edelleen. Usein laskujen tiliöinti on hajautettu toimialoille, joissa rutiininomainen toiminta laskujen tiliöinneistä uupuu ja työaikaa voi tiliöintiin kulua enemmänkin.  

 

2. 

Tiliöinneissä on yhtä monta käytäntöä kuin on tekijääkin. Yleensä laskujen tarkastajat eivät ole taloushallinnon ammattilaisia ja laskun tiliöinti voi vaihdella eri kuukausienkin välillä saman tiliöijän toimesta. Myös eri osastoilla voidaan tiliöidä samankaltaista laskua eri tavoin.  Ohjelmiston osaaminen on vaihtelevaa 

3. 

Arvonlisävero on merkitty tiliöintiin väärin. Osa tarkastajista ei huomaa erotella arvonlisäveroja oikein tiliöinneissä, mikä tietää silkkaa rahanmenoa yritykselle. Ailikki pystyy myös huomioimaan myös poikkeavat alv-käsittelyt kuten tunnistamaan vähennyskelpoiset alvit esimerkiksi kuntien terveydenhuollon laskuilta.

4. 

Ostolaskut kiertävät hitaasti toimialoilla, mikä maksaa yrityksille lisää rahaa. Tarkastusketju vie päiviä tai jopa viikkoja, tarkastaja voi vaan keskittyä tarkastamiseen, liikkuu lasku myös yrityksessä nopeampaa ja laskut maksetaan ajallaan eikä viiväysty

”Olisiko viimein aika luopua rutiinitehtävistä ja keskittää  yrityksen resurssit ydinosaamiseen?”

Ota ailikki helpottamaan arkisia rutiineja!

Ailikki tiliöi ostolaskut tehokkaasti ja nopeasti, jotta teidän taloustoimistonne voi keskittyä muihin asiantuntijuutta vaativiin tehtäviin. Tutustu Ailikkiin ja ihastu!

Kaipaatko tekoälyä
ostolaskujen tilöintiin?

Ota yhteyttä ja katsotaan, kuinka teidän taloushallinnon työkuormaa olisi mahdollista pienentää.

14 + 3 =