verokorttien käsittelyn automatisointi

 

verokortti

VEROKORTTIEN KÄSITTELY

Suurella osalla yrityksistä on käytössä verohallinnon suorasiirto, jonka kautta yritys saa uudet verokortit haettua kerralla uuden verovuoden alussa. Tämän lisäksi yritykselle kuitenkin tulee vuoden mittaan kasa muutosverokortteja sekä uusien henkilöiden että kesätyöntekijöiden verokortteja palkkahallintoon sähköpostilla tai paperipostilla.

Suomessa tilataan 1,7 miljoonaa muutosverokorttia vuosittain, jotka päätyvät palkkahallintoon käsiteltäväksi. Jos yhden verokortin käsittely vie kaiken kaikkiaan 5 minuuttia työaikaa, käytetään muutosverokorttien käsittelyyn 18 889 työpäivää vuodessa koko Suomessa. Riippuen palkkatiimistä, verokortti vastaanotetaan palkkahallintoon ja  katsotaan kenen palkanlaskijan alueelle henkilö kuuluu ja laitetaan verokortti oikealla palkanlaskijalle käsiteltäväksi. Tämän jälkeen verokortin tiedot tallennetaan henkilön taakse ja osa arkistoi verokortin sähköisenä tai paperisena. Lisäksi vielä palkkojen tarkistuksen yhteydessä usein palkanlaskija tarkistaa, onko veroprosentti henkilölle tallentunut oikein.

Jatkossa verokorttien haku on mahdollista tehdä pitkin vuotta verohallinnon tarjoamasta rajapinnasta. Tämä kuitenkin tarkoittaa ohjelmistokehitystä palkkajärjestelmiin ja muutosta prosessiin.

 

Ota ensio nopeuttamaan verokorttien käsittelyä palkkahallinnossa!

Ensio tietokoneella palkkahallinnon automaatio

Ensio käsittelee saapuvat verokortit nopeasti ja tehokkaasti, oli kyse sitten pdfistä, kuvista, word-dokumenteista tai skannatuista papereista.

kaipaatko automaatiota
verokorttien käsittelyyn?

Ota yhteyttä ja katsotaan, kuinka teidän palkkahallinnon työkuormaa olisi mahdollista pienentää.

8 + 11 =